Јеменски Хути: Сваки непријатељски потез против Јемена имаће страшне последице

Сваки непријатељски потез против Јемена имаће катастрофалне последице, изјавио је члан политбироа покрета Хути, Ансарулах, Али ал-Кахум.

Ал-Кахум је рекао за телевизију Ал Мајадин да Хути неће одустати од подршке Палестинцима без обзира на претње САД, Израела или Запада и да ће наставити операције против Израела.

Јемен је спреман да одговори на било које америчке, израелске или западне непријатељске потезе, истакао је Ал-Кахум, пренео је Ројтерс.

Америчка војска је саопштила раније у петак да су са територије Јемена, коју контролишу Хути, погођена два брода која су пловила под либеријском заставом у мореузу Баб ал-Мандаб у Црвеном мору.

Хути, побуњенички шиитски покрет који контролише велики део Јемена, извршили су више напада на бродове у Црвеном мору и гађали дроновима и пројектилима Израел откако је та земља почела војну операцију у Појасу Газе. Хути су најавили да ће наставити нападе све док Израел не обустави офанзиву у Појасу Газе.

Израелске трупе грешком убиле три таоца

Израелска војска (ИДФ) саопштила је да су њени припадници током борби на северу Појаса Газе грешком усмртили три израелска таоца. Портпарол ИДФ-а Данијел Хагари навео је да су израелске трупе у Шеџаји, предграђу Газе, три израелска таоца грешком идентификовале као претњу, на њих отвориле ватру и усмртиле их, пренео је "Тајмс оф Израел".

Хагари каже да ИДФ сноси одговорност за "трагични инцидент".

"Ово је област у којој су војници наишли на многе терористе, укључујући бомбаше самоубице", додаје он.

Портпарол ИДФ-а навео је како војска верује да су "то троје побегли из заробљеништва Хамаса или да су их пустили терористи који су их држали заробљене".

БОНУС ВИДЕО: