Бојан Јовановски, познатији као Боки 13, појавио се пред Апелационим судом на рочишту, где је оптужен. Он је рекао да је, иако се то не види на њему, веома болестан.

Фото: АТА имагес

 

Боки 13 се први пут појавио пред медијима пошто је пуштен из затвора. Како је рекао, он је остао без 90 одсто стомака и сад учи да живи с тим, а уз себе увек мора да носи терапију. Боки 13 је истакао да свака компликација може да му угрози живот.

 

 

„Моје здравствено стање, из дана у дан, уз било какву компликацију, могло би да буде опасно по живот. Дијагностикована ми је 'цревна метаплазија' стомака и део танког црева, преко 90 посто је уклоњено. Тужно је што је моје здравствено стање постало тема расправе у целој земљи. Човек коме је извађено преко 90 одсто стомака је имао субтоталну гастректомију због присуства више од осам чирева – цревна метаплазија, што значи преканцерозно стање. Тренутно поново имам чиреве и неколико варикозитета (крварење из желуца, при. ауто) који су опасни по живот. Са оваквим здравственим стањем нисам био у стању да будем у затвору, у којем сам издржавао казну на коју сам правоснажно осуђен и због тога сам пуштен на кућно лечење. Са собом носим читаву терапију да бих функционисао, поред тога што имам озбиљан режим исхране, који захтева посебну храну да би функционисао", рекла је Јовановски Боки 13.

Подсетимо, Бојан Јовановски познатији као Боки 13 ухапшен је у акцији "Рекет", а потом и осуђен јер је одређене моћне и утицајне људе у Македонији наводно уцењивао и тражио им огроман новац. Он је 2020. године у Скопљу осуђен на девет година затвора.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".