У судским записима наводи се да ће Тереза Мартин, мајка Кенеке Џенкинс, добити око 3,7 милиона долара. Осталим члановима породице припашће 1,2 милиона и 1,5 милиона, док ће 3,5 милиона долара покрити трошкове адвоката, а 6.000 долара је за трошкове сахране Џенкинсове, пренео је Ројтерс.

Према тужби првобитно је тражено више од 50 милиона долара одштете.

Агенција подсећа да је Џенкинс пронађена мртва у замрзивачу у хотелу Краун Плаза, у предграђу Роузмонта у септембру 2017, дан након што је присуствовала тамошњој забави.

Медицинска канцеларија округа Кук утврдила је да је она умрла од хипотермије и да је њена смрт била случајна, док су тровање алкохолом и употреба лека за лечење епилепсије и мигрене били "битни фактори" у њеној смрти.

Снимци надзора, које је објавила полиција, показују како Џенкинс сама лута кроз кухињу у близини замрзивача око 3:30 ујутро на дан када је нестала, наводи Ројтерс.

Тереза ​​Мартин поднала је тужбу у децембру 2018. наводећи да су хотел, компанија за обезбеђење и ресторан у хотелу који је изнајмио замрзивач били немарни, јер нису обезбедили замрзивач, нити обавили одговарајући претрес након нестанка њене кћерке.

Пријатељи, с којима је Џенкинсова била на забави, око 4 сата ујутро обавестили су Мартинову, а она је звала хотел и речено јој је да ц́е прегледати снимке надзора, наводи се у тужби.

Међутим, тело покојнице није откривено више од 21 сат након што се веровало да је ушла у замрзивач.

Снимци с видео-надзора нису прегледани све док полиција није стигла у хотел, а да је хотел правилно надгледао сигурносне камере, Кенека Џенкинс би и даље била жива, сматра се у тужби.

БОНУС ВИДЕО: