Међу више од 75 такмичара из целог света, Страхиња каже да жели да на најбољи начин представи себе и своју земљу. До 15. године је живео на Косову и Метохији, у Зубином Потоку.

После сам дошао у Врњачку бању, како бих завршио школу. Ово је моја дедовина. Ту волим да дођем повремено, да обиђем да одржавам ову кућу. Био сам много везан за деду и то је његова успомена коју је оставио мени. Одлучио сам да ово сачувам и одржавам. Како је он радио, и ја радим исто тако - прича Страхиња за Exploziv ТВ Прве.

У Врњачкој бањи је завршио Угоститељско-туристичку школу и за себе каже да је добар домаћин, а нада се, ускоро и будући мистер туризма и културе света.

Пријавио се на онлајн такмичење „Kidsfashion week“, чији га је борд директора изабрао да представља Србију. Ово је први пут да Србија учестувје на овом такмичењу, а Страхиња ће се представити и у српској народној ношњи.

Избор за мис и мистера туризма и културе света за 2023 годину одржава се од 5. до 16. децембра у Монровији, главном граду Либерије, преноси Курир. 

БОНУС ВИДЕО: