Захваљујући иницијативи локалне самоуправе и инвеститору недавно отвореног хотела са четири звездице, млади прибојски уметник Никола Голочевац, урадио је и мурал непоновљивог глумца и шармера, на згради поред Дома културе и хотела Терме 36.6.

Мурал је урађен у сусрет предстојећем фестивалу „Дани Данила Лазовића”, који ће се одржати у част глумца крајем септембра, и који ће окупити поштоваоце његовог лика и дела, пријатеље и колеге. 

ФОТО: РИНА

 

Међу прибојчанима све су чешћи гласови да би тамошњи Дом културе требао да понесе име овог великог човека и глумца, који је оставио неизбрисив траг у српској кинематографији.

- Велико ми је задоољство што могу да поделим са Вама фотографије мурала барда нашег глумишта, Данила Лазовића. У сусрет предстојећем фестивалу ’Дани Данила Лазовића’ који ће се одржати од 22. до 25. септембра ове године у Прибоју, желим да Вас позовем на ову значајну културну манифестацију, уз искрену жељу да прибојски Дом културе ускоро понесе име Данила Лазовића - написао је у посту на друштвеним мрежама народни посланика из Прибоја Крсто Јањушевић, поделивши фотографије осликаног мурала.