Камере које аутоматски детектују пролазак на црвено светло у Београду налазе се на пет локација.

То су раскрсница Трговачке и Јабланичке улице на Чукарици, раскрсница Француске улице и Господар Јованове, раскрсница булевара Михајла Пупина и Милентија Поповића, раскрсница у Булевару деспота Стефана и Цвијићеве улице и Булевар краља Александра, код Ђерам пијаце.

Ове камере обично имају сензоре који реагују на промене у светлосном сигналу и аутоматски снимају возила која пролазе кроз црвено светло. Њихов циљ је смањење прекршаја проласка кроз црвено светло и повећање безбедности на раскрсницама.

Поред снимања прекршаја проласка на црвено светло, неке камере могу такође забележити друге саобраћајне прекршаје. То може укључивати брзу вожњу, непрописно претицање или коришћење мобилног телефона током вожње.

Камере за црвено светло често се користе као део ширег система за надзор саобраћаја с циљем побољшања дисциплина возача и смањења ризика од саобраћајних несрећа на раскрсницама. Важно је поштовати саобраћајна правила и сигнализацију како би се обезбедила лична безбедност и допринело ефикаснијем функционисању саобраћаја.

За колико стиже казна на кућну адресу?

Време доставе казне за саобраћајни прекршај на кућну адресу зависи од различитих фактора, укључујући процедуру надлежних органа и врсту прекршаја. У Србији, након што возач почини прекршај, казна обично стиже на кућну адресу у року од неколико недеља или месеци.

Процес укључује обраду прекршаја од стране саобраћајне полиције, издавање казне, а затим доставу путем поште.

Међутим, време доставе може варирати у зависности од сложености сваког појединачног случаја. За мање прекршаје, попут прекорачења брзине, казна обично стиже брже, док за озбиљније прекршаје или оне који захтевају додатну истрагу, процес може трајати дуже.

Важно је напоменути да возачи треба да прате поштанске пошиљке и воде рачуна о роковима за плаћање казни како би избегли додатне проблеме. Праћење саобраћајних прописа, поштовање сигнализације и брза реакција на евентуалне прекршаје доприносе очувању безбедности у саобраћају и избегавању нежељених последица.

Казне до 40.000 динара, могућ и затвор

За пролазак возила на црвено светло семафора, односно за незаустављање возила испред пешачког прелаза који је регулисан семафорима, Законом о безбедности саобраћаја на путевима прописана је новчана казна у распону од 20.000 до 40.000 динара или казна затвора у трајању до 30 дана, 6 казнених поена и заштитна мера забране управљања моторним возилом у трајању од најмање три месеца.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".