Говорећи за домаће медије, глумица Данијела Врањеш је открила да је мислила да никада неће постати мајка и да јој се трудноћа десила природним путем, али да је и по много чему била нетипична трудница за своје године.

Фото: Предраг Митић

 

 

- Осећала сам да могу и природно да се породим, али је лекар, који је водио моју трудноћу инсистирао на томе да то буде царским резом. Сада ми је мало криво што и то нисам успела да изгурам. Лежала на издвојеном одељењу за високоризичне трудноће и мени је било јако досадно тамо. Природним путем сам зачела дете, није ми чак ни притисак скочио. Прву хипертензиону кризу сам имала када је Ема напунила 5 година. Мене је трудноћа излечила и у духовном смислу. Са стомаком у осмом месецу сам ишла на премијеру, снимала сам филм у трудноћи - рекла је глумица Данијела Врањеш.

Како је открила, сазрела је у каснијим годинама и имала је став да се неће бавити трудноћом. Ипак, како сада каже, мајчинство ју је препородило.

- Ја сам неко ко обожава да буде мама, то ми је дошло тачно онда када ми је требало, ја се никада не уморим од што сам мама. Када неко страшно жели да буде родитељ, то му стварно треба омогућити. Деци је потребан родитељ који жели то да буде. Најмање је ту важно колико имамо новца и колико смо млади. Треба бодрити људе који то желе - каже глумица.

Иако много жене које касније остају у другом стању пролазе кроз разне дискриминације, глумица Данијела Врањеш каже да то није осетила.

- Нисам то осетила у смислу неке дискриминације. Ни после опоравка. Ја сам жена са страшно јаком вољом. Кључна ствар када сте родитељи морате да имате јаку вољу. Умор није опција. Ја и дан данас не осећамо колико имам година, а ни људи ме тако не перципирају. Међутим, слушала сам приче жена која то јесу имале. Дешава се често да им кажу: "Ево бака је дошла по тебе", а није бака, него мама. Дискриминација по годинама јако је присутна код нас - каже Врањеш.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

 

Признаје и да све што су јој прогнозирали, није се остварило.

- Говорили су ми да нећу моћи да се вратим на девојачку линију, да ће ми остати велики стомак, да ми дете неће бити здраво. Има бапска прича да ће се дете родити са слабијим имунитетом, ено је сва је као јабука. Ништа ми се није десило што су ми прогнозирали - каже Данијела.

Истиче да је храбрила неке старије маме, које нису желеле да иду у паркић са дететом управо зато што су старије.

- Неке старије маме чак нису желеле због тога да одлазе у паркић, па сам их ја храбрила. То је велика траума. Морамо ми лично, када већ одлучиш да родиш у тим годинама, да сносимо велику одговорност - каже Врањеш.

Наводи и да је веома важно да се објективно говори о трудноћи након 40. године, јер није код свакога иста.

- Након порођаја сретала сам жене којима је моја лепа енергија и позитиван став улио енергију. Добро је да се о томе објективно говори. Веома је индивидуално и важно је да се схвати да то није код сваког исто - каже Данијела Врањеш за "Прва ТВ".

БОНУС ВИДЕО: