Српски тенисер је због лакта направио и најдужу паузу у каријери - пропустио је целу другу половину сезоне 2017. године. А када је коначно испробао све друге опције, због те повреде је морао на операцију почетком 2018.

- Последње две године вучем ову повреду, а током тог времена сам виђао многе докторе. Истина је да је било различитих мишљења, дијагноза, сугестија... Није ми било лако да изберем којим ћу путем да идем и шта да радим. Прошле сезоне сам потрошио шест месеци у нади да ћу се поптуно опоравити, али нажалост осећам и даље бол - саопштио је тада Новак.

Његова мајка Дијана је неколико година касније открила шта се дешавало у болници. 

Фото: Профимедиа

 

 


- Новак је стално у потрази за неким новим сазнањима. Нешто што нама, што би рекли смртницима, није доступно, није блиско. Исхрана, терапије, алтернативне методе, њега то занима. Није поборник класичне медицине, што је већ познато, али је имао једну епизоду када је морао да се оперише - почела је она откривање непознатих ствари у емисији „Док анђели спавају“. 

Онда је појаснила шта се десило у тренутку када је тај медицински захват био готов. 

- Када се пробудио из наркозе, рекао ми је да је издао себе. Објаснила сам му да је урадио оно што је морао, и да је, ако мисли да настави да игра, то било неопходно. Пробао је алтернативне методе, све што му је било доступно, али ништа није дало резултата. Новак је једноставно противник тога, не воли лекове, не воли да свашта уноси у организам. Знатижељан је, све што му дође под руку чита, образује се… Ето, и та исхрана, не знам да ли би мени или неком другом пријала, али њему одговара. И не могу ништа да кажем, јер ми је затворио уста својим резултатима. То што смо ми навикли на месо и што верујемо да је једини извор протеина он је доказао да није - рекла је мама Дијана потпуно искрено.

(Спортал)

БОНУС ВИДЕО: