Село Таревци у Републици Српској је родно место Наде Топчагић које крије причу о животу и трагедијама које су задесиле певачицу.

Мештани овог села открили су каква је Нада заправо, када се камере угасе.

- Њих су три сестре, најмлађа сестра Надина и од жене моје је умрла у избеглишту у Аустрији. Њена ћерка је живела са бабом, са Надином мамом… Овде су живеле њих две. Ја сам отворио рачун, слао паре из Немачке, а они су радили ту - рекао је зет Наде Топчагић.

- Све најбоље мислим о Нади. Ево, дођемо, радимо овде мало, а о Нади све супер мислим - каже Надин рођак који је он један од ангажованих на сређивању нове куће.

Фото: АТА имагес

 

 

- Знам је од детињства, нормално се понашала. Свима је драго што је направила успех - каже мештанин села Таревци, али и открива да певачицу није видео годинама:

- Ја не знам, нисам је видео 20-30 година.

- Очекујемо да дође. Требало би да дође, да види шта се радило - каже рођак који је задужен за радове на кући.

У селу Таревци је пусто, Дом културе у ком је Нада почела да пева одаје утисак да се из њега дуго није чула музика, ипак, један мештанин се присетио Наде, али и трагедије која је задесила породицу.

- Сећам се мало, као девојка је она долазила тамо код тих својих рођака, али све је то изумрло… - присећа се мештанин села Таревци и наставља:

- Долазила је она, али није често, такав јој је и посао, то је нормално све, такав јој је и начин живота, трка, иначе сви трчимо. Хвала богу да је отишла и да је успела у свом животу, свако за себе ради и живи. Она је неоспорно уметница - каже Надин комшија и присећа се трагедије која је задесила породицу:

Фото: АТА имагес

 

 

- Та фамилија је била добра, од брата син је био исто добар певач, био је у културно уметничком друштву, ту је певао, али када се заратило онда је тамо убијен, баш на линији где је био, од оних који га не би требали убити. Баш сам се тога сетио пре једно сат и по, ваљда је то божије давање, знам га добро он је добар дечак био. Био је и добар радник, они су имали пољопривредно добро, али баш се сећам када је убијен… То је тако, живот је школа, живот је…

Наду су, нажалост, задесиле породичне трагеђе, али, по речима њеног зета, најтеже је поднела губитак мајке.

Фото: АТА имагес

 

 

- Јесте, као свакви родитељ, родитељ се само једном има, нема више. У годину дана су умрле моја мама и њена мама. Умрла је моја мама, у исто време идуће годне умрла је њихова мама, моја ташта - каже Надин зет.

О певачици је зет имао речи хвале, па је рекао и:

- Али, она је поштена била, то хоћу да кажем. Да није поштена, да је била кафанска нека певачица, не знам како би прошла. Она је имала свој циљ, има свој став према народу, према гостима, према публици својој. Није се упуштала у нека уживања са другима и то. И њој је мало незгодно када се пише свашта, али она не треба да се стиди одакле је почела и ко су јој родитељи, па шта, сви смо људи.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: