Почетком маја ове године Србија је завејена у црно. У незапамћеном масакру у селима Мало Орашје и Дубона, тешко је рањена тада седамнаестогодишња тинејџерка која месецима покушава да се опорави од трагичног догађаја.

Урош Блажић, монструм из Младеновца, 4. маја је завио у црно не само Дубону и Мало Орашје, већ читаву нацију. Те ноћи, Блажић је усмртио 8 младих људи, док је 14 ранио, а међу рањенима, најтеже повређена је била седамнаестогодишња тинејџерка која је отишла са Равног гаја неколико минута пре него што је монструм стигао тамо, али ју је дочекао у Дубони, где је отишла са другарицама. Она је прекјуче напунила 18 година, а сада се на друштвеним мрежама појавила информација да је њој и њеној мајци потребна финансијска помоћ.

"Девојка из Малог Орашја живи са 35.000 динара месечно. Има старију сестру која је удата и има бебу. Отац им је погинуо када је имала 7 година. Она је једна од три девојке које су ужасно тешко повређене у масакру 4. маја. Те вечери је са другарицама, отишла из Малог Орашја у Дубону. Само што су изашле из кола, сачекала их је рафална паљба у школском дворишту где су већ били млади из Дубоне. Једна од другарица је некако успела да побегне и позове полицију и Хитну помоћ. Али, тада није знала да јој је у Малом Орашју убијен рођени брат. Није то знала дуго ни друга другарица којој је њен брат био прва и велика љубав", почиње причу корисница друштвених мрежа и наставља:

"Задобила је ужасно тешке повреде стомака, руке и ноге. До Младеновца је одвежена приватним колима, а одатле истим санитетом у коме је био још један младић. Дуго је била животно угрожена и у вештачкој коми неколико дана. И она је те ужасне ноћи имала две хитне операције, након чега је опоравак дуг, тежак и мукотрпан. У масакру су убијена и њена два брата од стричева. До 4. маја је била здрава девојка којој ништа није фалило. А после сто дана изашла је из болнице са скоро 20 килограма мање, без једног бубрега и жучне кесе, са тешком повредом јетре. Провела је кући месец дана након чега је поново примљена на хируршко одељење. Тај поновни боравак у болници ју је јако сломио психички и поново физички. Поново је кренула из почетка, уз помоћ мајке и сестре и неких добрих људи који су помогли овој и другим породицама тешко рањених у масакру."

"Као породица, имамо посебну жељу да се захвалимо техничару из хитне помоћи, који јој је помогао те вечери, држао јој рану до Београда да не искрвари, и њему и његовом сестрићу, доктору Перишићу и екипи која је урадила херојску операцију, и прву и другу, комплетном шоку Б Ургентног центра, такође целој интензивној нези, на челу са начелником Душаном Мицићем, докторком Александром и сестрама које су нам, заиста, у сваком тренутку, излазиле у сусрет. Такође, желимо да се захвалимо њеним другарима из основне и средње школе, Цвијићевој и Економској школи Смедерево, фудбалском клубу Равни гај и свима који су допринели финансијски да мајка може сваки дан да одлази код Андријане у болницу.

Како даље наводи, њен рођендан је уједно и славље живота.

"Она слави 18-ти рођендан. Њено пунолетство је посебно, јер долази након свега трагичног што јој се догодило. Данас се слави и рођендан, али и њен живот и улива се нада у опоравак. Овај рођендан је једна од ретких лепих ствари која се за ових седам месеци десила у Малом Орашју. Зато, уз рођенданске честитке, желимо јој да и убудуће кроз живот корача храбро и одлучно, како је то чинила и до сада. Срећан рођендан драга! Да се заврши све ружно што је било, да храбро уђеш у свет одраслих и да ти сви животни путеви буду посути цвећем и обасјани звезданим сјајем. Њен опоравак и оздрављење страдалих из Дубоне, Малог Орашја и Београда, важни су колико и правда коју сви жељно ишчекујемо и којој се надамо. На свима нама је да помогнемо колико можемо. Једино тако има наде за све нас."

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".