- Током следеће недеље доћи ће до развоја јаког азорског антициклона такође након последњег продора хладног артичког ваздуха у склопу поларног вртлога развио се и јак сибирски антициклон, што ће условити да предстојећа зима буде хладна са честим продорима хладног артичког ваздуха а биће и доста снега - навео је Иван Ристић у својој прогнози времена.

Данас после облачног и магловитог јутра, смена облачних и сунчаних интервала, ветар слаб променљивог правца. Највиша дневна температура кретаће се од 3 до 6 степени Целзијусових.

У недељу током дана јаче наоблачење са кишом на планинама снегом температура без битније промене.

Почетком следеће недеље краће отопљење максимална температура у постепеном порасту и кретаће се од 10 до 15 степени, али се очекује повремено и киша. Више кише биће у среду и четвртак, 13. и 14. децембра.

 

 

Затим од петка, 15. децембра поново долази хладан ваздух и доноси пад температуре али и постепени престанак падавина јер јача гребен азорског антициклона тако да ће се време стабилизовати. Јутра ће бити хладна са слабим мразем од -5 до 0, а највиша дневна температура биће од до 6 степени.

Током треће декаде, највероватније око католичког Божића, 25. децембра доћи ће до продора хладног артичког ваздуха који ће осим пада температуре донети и снег тако да полако расту шансе да Нову Годину дочекамо у правом зимском амбијенту.

Огласио се и РХМЗ

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да се сутра ујутру на северу и западу Србије очекује киша која се локално може и ледити при тлу.

Наранџасти метео-аларм, који означава опасно време, сутра ће бити на снази у Бачкој, Срему и у западној Србији.

БОНУС ВИДЕО: