Посебно занимљива овдашњој публици била је чињеница да ова Венецуеланка вуче порекло са Балкана, из бивше Југославије, будући да јој је отац Хрват, који се 1947. одселио у Јужну Америку, док јој је мајка Венецуеланка.

Габријела је била препознатљива по савршеним цртама лица, и 90-их је била међу најтраженијим глумицама на подручју Јужне Америке.

Међутим, последњих година често је на мети критика обожавалаца који сматрају да је превремено посегнула за методама против старења. Све чешће се о њој пише управо у том контексту, а фанови на Инстаграму су је у коментарима питали шта јој се десило са лицем.

"Изгледаш попут лутке од порцулана", "Стварно си отишла предалеко",  "Зашто си се одлучила за ово издање?", "Коме се ово свиђа?", "Молим те, умањити с филтерима, ово је заиста превише", само су неки од коментара који су се појавили испод објаве. Раније су је већ оптуживали за разне естетске корекције, а она никада није скривала своје одлуке у вези с тим.

Баш супротно, раније је на друштвеним мрежама поделила неколико видеа у којима је отворено разговарала о својим пластичним операцијама, укључујући и разговор са хирургом који ју је оперисао. Но, Габриела је чврсто уверена да је свој изглед поверила најбољим рукама, мексичком естетском кирургу Луису Атилију Гилу Перезу.

- Не пропустите да откријете све детаље моје операције код најбољег лекара којем се дивим и којег поштујем. Изузетно сам задовољна резултатима - стоји уз опис једног од видеа које је поделила.

У приватном животу, пре 18 година, глумица је доживела трауматично искуство када је постала жртва тровања. Кућна помоћница, Мари Селесте Фернандез, покушала је да отрује њу и њеног сина Габриела додавајући амонијак у њихову храну. Фернандез је касније осуђена на осам година затвора, а пуштена је на слободу 2013. године након што је изнела своју страну приче.

- Месецима сам подносила Габриелине увреде, а током једног снимања почела је непримерено да ме дира, па сам морала да је одгурнем - изјавила је Мари. Нагласила је да ју је глумица неправедно оптужила јер није желела да има интимне односе с њом.

БОНУС ВИДЕО: