Републички хидрометеоролошки завод објавио је да ће данас у Србији бити облачно и хладно време. У преподневним часовима се у нижим пределима очекује слаба киша и суснежица, а у брдско-планинским крајевима слаб снег.

После подне суво уз смањење облачности. Ветар слаб и умерен северозападни. Најнижа температура од нула до три степена, а највиша од три до седам. У Београду данас облачно и хладно, повремено са слабом кишом пре подне. После подне суво уз постепено смањење облачности. Ветар слаб северозападни. Температура без већег колебања, од два до четири.

Многе занима какво нас време очекује у новогодишњој ноћи и током првих дана 2024. године. Метеоролог Недељко Тодоровић је навео какво ће време бити у новогодишној ноћи и првих десет дана јануара. Према Тодоровићу, не очекују се озбиљне снежне падавине у том периоду, са топлијим епизодама најављеним од 11. до 14. децембра, док би прва прилика за снег у нижим пределима могла доћи између 20. и 24. децембра.

Потом се дотакао и периода након 24. децембра. "Дакле, процена за ову зиму је да ће бити нешто мало хладнија него претходна. Биће више падавина, значи кише и снега. Али у некој од тих епизода, ако кажем снежних, забелеће се добро. Невоља у томе је што нико не може поуздано да тврди којег тог датума ће бити. Ја сам напоменуо да ће бити од 20. до 24. децембра, међутим није ни то баш сигурно. Тако да дугорочне прогнозе нису баш захвалне, мада се људи баве тиме, покушавају да их усаврше", рекао је Тодоровић.

Метеоролог је казао да ћемо сигурно уживати у тој зимској чаролији. "Када гледамо 31. децембар односно Нову годину, мања је вероватноћа да буде снега, већа је вероватноћа да буде кише. Међутим, ја бих био можда мало храбар сад тако да кажем, па да прогнозирам негде од 26. до 29. децембра опет скок температуре, значи један пик на максималне вредности до 15 степени, а онда 30. 31. и можда и 1. јануара да буде захлађење с кишом па са снегом", рекао је. 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".