Србин који је желео да остане анониман, поделио је своју причу на Редиту, где је од осталих корисника ове мреже потражио савет шта даље може да уради у животу. Као неко ко се много радовао стварању породице и рођењу детета, варање које је доживео га је, каже, потпуно избацило из колосека. Због свега тога, био је принуђен да уради и ДНК тест.

- Добио сам дете пре неколико месеци. У међувремену сам сазнао да ме је жена (ванбрачна заједница) преварила. Још увек се нисам суочио са њом. Шта радити? - питао се он.

Како је објаснио, највећа брига му је та што ако се раздвоје, може остати без детета ког је силно желео. Свестан да је закон на мајчиној страни која је у његовом случају способна да се брине о детету, каже да је врло могуће да му она може забранити да виђа дете. Такође, додао је да је одмах урадио и ДНК тест који је показао да дете јесте његово.

Међутим, својом објавом сазнао је и за неке додатне могуће ризике.

Фото: Профимедиа

 

"Прекидај, не нарушавај своје здравље"

Коментари су били различити - поједини Срби су га саветовали да крену на брачну терапију, они други да одмах прекине са женом и да нађе доброг адвоката, а било је и оних који су својим примером желели да му ставе до знања да није сам у свему.

"Не препоручујем да остајеш у том односу јер ће та притајена мржња због издаје и те како да наруши твоје ментално здравље", "Нема брачне терапије, жена кад превари то је готово само нека види шта ће око тог детета ако је његово и то је то", "Гадно како год окренеш. Гледај шта ти је најмање лоше решење: Можеш да останеш са њом због детета, али вероватно ће те копкати то цео живот. Можеш истински да јој опростиш и решите ствар као људи и останете заједно. Можете да се растанете, али мислим да у том сценарију она узима дете", били су неки од коментара.

"Нисам могао да будем у соби са женом"

Ту се редитори нису зауставили па су неки писали и своја болна искуства, након сазнања да су преварени.

Фото: Профимедиа

 

- Прво, ниси сам! И мени се то десило. Друго, најбитније, ти ниси крив! Она је крива. Ја сам сазнао да ме је жена преварила. Имамо троје деце…све сам прошао као и ти, имам одличног адвоката и није имало шансе. Две године ми је требало, уз помоћ психотерапије, моје и брачне, да дођем до стања да могу да будем у истој соби са њом. Бол је прошла, али исто тако и емоције и емпатија. И даље смо у браку, висе ме не занима шта ради, ја радим шта радим. Брини се о себи, то је најбитније. Само полако, стварно време све лечи. Битно је да се посветиш себи и да знаш да ти ниси крив - написао је један од њих.

"Та девојка ће ти живот упропастити"

Оно што је многе забринуло јесте сазнање да преварени Србин прима четири пута већу плату од своје жене, због чега неки нису имали лепе вести.

- Она ће те убити за алиментацију, само чекај девојка ће живот да ти упропасти. Виђаћеш дете ретко, а ако је будеш закидао на парама или вукао по судовима причаће детету против тебе док те дете не замрзи - гласио је нешто оштрији коментар.

Фото: Профимедиа

 

Тада се и сам аутор јавио, те написао да је и њему све то јасно, али да је касно све схватио.

- И мени је то јасно, шта да радим. Генерално разматрам своју срећу и срећу детета. А да га виђам викендом на пар сати, па срце ми се цепа. А опет сам долазак куци са овим сазнањем је доста тежак - признао је он на крају.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: