Домаћи пилинг за негу лица је неопходан за за правилну негу, а дерматолози препоручују онај који има најбољи природну бази.

Ефекат који производи на бази меда имају на кожу лица је одавно познат. Сам мед већ има невероватне предности за тело, а још више за кожу. Поред меда и пшеничних мекиња, домаћи пилинг за негу лица треба да садржи лимунов сок.

Фото: Профимедиа

 

Овај пилинг је погодан чак и за проблематичну кожу, јер, за разлику од већине пилинга, не садржи тврде честице и самим тим не гребе кожу лица.

Домаћи пилинг лица на бази меда не само да ослобађа кожу од мртвих ћелија, већ и храни, тонира, посветљује и чини кожу свежом.

FOTO: Profimedia

 

За овај пилинг вам је потребно 2 кашике меда, 1 кашика пшеничних мекиња и сок од једног лимуна. Добро измешајте па нанесите на кожу благо масирајућим покретима, а затим исперите топлом водом.

За суву кожу погодни су домаћи пилинги лица на бази маслиновог уља. Узмите једну кашику пиринчаног брашна и помешајте са кашиком маслиновог уља. Пре наношења загрејте смесу у микроталасној рерни.

Нанесите на кожу уобичајеним масирајућим покретима, а затим обришите лице лосионом за чишћење.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".