У срцу публике остаће упамћена као Зорка Пандуровић из серије "Породично благо".

Кадар је, између осталих, делила с Предрагом Смиљковићем, који је играо Тихомира Стојковића, чувеног Тику Шпица.

- Вест о њеној смрти је нешто што сам најмање очекивао. Јелена је била предивна особа. Имао сам срећу да је упознам захваљујући Синиши Павићу. Играла је код њега још у "Отписанима". Нисам могао да је препознам кад смо дошли да снимамо "Породично благо", јер је ту играла Зорку и потпуно други фах. Захваљујући репризама наше серије, видимо тек сада какву је фантастичну улогу направила, каже Смиљковић.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Филмски девер наставио је након рада у "Породичном благу" да се дружи са својом снајом.

- Јелена је била топла особа. Од нашег првог сусрета имао сам утисак као да је познајем цео живот и да смо најбољи другари. Имала је топао глас. С њом сте могли да будете само најбољи пријатељ. Много је волела свог супруга Милана и стално је причала о ћерки. Његова смрт је за њу била велики ударац. Бринула се да ћерку изведе на прави пут, а мислим да је у томе и успела, признаје њен колега.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Јелена је у каријери остварила 23 улоге, а скренула је пажњу публике несвакидашњим и оригиналним начином креирања ликова које је тумачила.

- С њом је на снимању увек било забавно. Играла је у "Белој лађи" Танкосаву Тасић. Она је старија од мене и изгледала је као фитнес тренер. У једној сцени је морала да буде на ролерима. Први пут је стала на њих пред снимање и за секунду схватила технику. Држим је ја за сваки случај. То је нама било толико смешно да смо се смејали целог дана. Да не причам како смо радили "Породично благо". Ретко ко може да донесе тако лик, закључује Смиљковић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: