Случај отмице и убиства Вање Ђорчевске (14) је подигао буру у региону, медији не престају да извештају о свирепом злочину, а мајка убијене девојчице се први пут јавно огласила након губитка детета. Зорица Ђорчевска је у изјави за "Републику" рекла да "јој је несхватљиво да је њена прелепа девојчица сада у гробу".

"Мени је само несхватљиво како је и зашто моја прелепа девојчица сада у гробу. Ја имам хроничну болест ал се држим, битно ми је само да сазнам истину, а друга ћерка је тренутно болесна, сви се надају да ће бити добро. Молим вас, превише вас молим да сачекате да сазнамо зашто се ово десило. Па кажем да ништа не знам. Мени је све ово нереално.

Али ми смо разведени пет година и ја не знам шта је радио и са ким. Били смо у добрим односима због деце. Нисмо се свађали око старатељства, око васпитања, смео је да их види кад год жели или кад год деца зажеле. Не знам и његов живот ме није интересовао.

Мој живот су били деца и мој посао. Био је оставен на миру за да он мене остави на миру. Када и да смо причали причали смо о деци. Молим вас не постављајте ми више питања пошто и ја себи постављам много питања зашто се ово десило. И чекам да сазнам.

Немојте да ме питате за друго дете молим вас. Сада ми је најбитније да њу заштитим", рекла је Зорица.

Главни осумњичени Љупчо Палевски Палчо је у уторак увече ухапшен у Турској, његово изручење Северној Македонији се очекује. Ухапшено је више особа, свима је одређен притвор, док је отац убијене Вање, Александар Ђорчевски, негирао учешће у злочину.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: