У источној Србији је могућа и ледена киша. На планинама поновно, али мање стварање или повећање висине снежног покривача, а у ноћним и јутарњим сатима снежни покривач ће се краткотрајно формирати понегде и у нижим пределима.

- У среду ће током дана погоршање захватати и остале пределе, а уз мање захлађење киша ће прво на северозападу, западу, деловима средишње Хрватске, западној и северозападној Босни и Херцеговини и у низијама прелазити у снег. Током дана, уз постепено захлађење снежних падавина би требало бити и над средишњом и источном Хрватском, северном и североисточном Босном и Херцеговином, западном, северозападном Србијом и већим делом Војводине, док би јужније снежна граница била на око 400 мнв. Ветар ће прво долазити из правца истока и североистока – наводи се у прогнози Марка Чубрила.

На снази жути и наранџасти метеоаларм

У целој Војводини и у западним деловим Србије данас је на снази жути метеоаларм због јаког ветра, а то значи да време може бити потенцијално опасно. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

У источним деловима земље на снази је наранџасти метеоаларм, а то значи да је време опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, однсоно снег таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Због тога РХМЗ саветује да се људи буду врло обазриви, свесни ризика, и да се редовно информишу о детаљима очекиваних метеоролошких услова.

У цетвртак на жути метео алатма на југу и истоку Србије.

Снег на планинама

Планински делови региона би требали бити прекривени снежним прекривачем висине од 8цм до 20 цм, зависи од надморске висине и тачног положаја планине, док би највише снега у нижим пределима могли добити делови северозападне и западне Хрватске, од 8 цм до 15 цм, остали низијски делови ће углавном имати од 1 цм до 6 цм снега.

У четвртак ће максимална дневна температуре бити од -1 до +4 степена Целзијуса.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".