С обзиром на то да је Вања отета у 7.30 и убијена око 10 часова, јер су се, према речима једног од осумњиченог, "ствари отеле контроли", а наводно су отмичари почели да паниче јер је кренула потрага за девојчицом, поставља се питање како су за потрагу сазнали, када се мајка огласила на Фејсбуку тек у 12.08, два сата након што је дете убијено.

Према изворима из истраге, дете је отето у 7.30 ујутро, а убијено је око 10 у атару скопског села Бразда. Од центра Скопља до њега се вози око пола сата. Пут убица је трајао дуже, у међувремену су, како пишу македонски медији, стали на бензинској пумпи да напуне канту бензина, којим су касније запалили возило украдено од раније убијеног Панчеа Жежовског.

Осим тога, поставља се питање да ли је убици који је хладнокрвно убио дете, након што је пет дана раније убио другу особу, ово прво убиство у животу, или му рука није задрхтала јер је то раније урадио?

Материјално стање главног осумњиченог Љупча Палевског такође уноси пометњу у мотиве. Како је човек који је 90-их зарадио милионе евра као грађевински бизнисмен, градећи бројне објекте у Дебар Малу, доспео до отмице детета за изнуду десетина хиљада евра?

Истражни органи су свесни да има много питања без одговора, али кажу да би на њих требало да одговори истрага која је тек почела.

Да подсетимо, првоосумњичени за двоструко убиство Љупчо Палевски Палчо ухапшен је синоћ у Турској.

Полиција је раније привела пет особа због сумње да су помагали или учествовали у отмици и убиству мале Вање и Жежовског. Међу њима је и отац мале Вање. Четворици је синоћ одређен притвор до 30 дана.

БОНУС ВИДЕО: