Основно јавно тужилаштво Скопље поднело је Основном кривичном суду Скопље предлог за одређивање мере краткотрајног задржавања од 48 сати против 46-годишњег мушкарца из Скопља због сумње да је извршио кривично дело помагање учиниоцу.

Основана сумња да је осумњичени извршио кривично дело произилази из до сада прибављених доказа Бироа јавне безбедности Сектора за међународну полицијску сарадњу, достављених СВР Скопље, у којима се наводи да је лице осумњичено да је извршило кривично дело, за које је расписана међународна потерница дана 02.12.2023. године, регистрована на граничним прелазима у Републици Бугарској, са уласком у Републику Бугарску на ГП Калотина и изласком из Републике Бугарске на ГП Капитан Андреево (према Р. Турске).

Обе регистрације су возило марке Ленд Ровер, којим је управљао осумњичени. Лице је лишено слободе, а са њим су полицијски службеници Одељења за међународну сарадњу обавили информативни разговор, преносе македонски медији.

У конкретном случају постоје околности које оправдавају страх од опасности од бекства, као и посебне околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дело, с обзиром на околности врсте и карактера кривичног дела, условне осуде и последице тога.

(Скопје1)

БОНУС ВИДЕО:

„РЕКЛА ЈЕ – ЈЕДАН ЈЕ ПАО МРТАВ“ Комшиница открива: Баба дечака осумњиченог за убиство тражила помоћ