- У књигу сам се уписала, али нисам имала цвеће и зато сам отишла да га купим. Написала сам да почива у миру. Овако нешто не сме да се понови. Учитељи уче децу да се воле, али их нису научили да постоје чудовишта и нељуди - каже бака једне Вањине пријатељице.

Редови људи чекали су испред школских врата где је био сто са књигом жалости, у коју су уписали последњу поруку за убијену девојчицу.

Они који су били тамо кажу да су веома узнемирени, да не памте овакав случај и да се плаше за животе својих најмилијих. Захтевају најстрожу казну за починиоце.

- Јуче када је саопштено ко су осумњичени, једног су назвали господином.. Не знам како он то може бити и како та реч може да с еупотреби за људе који су ово урадили. Шта је она погрешила са својих 14 година?  - каже мајка једног детета из школе.

Фото: Јутјуб принтскрин/Телма ТВ/Telma TV

 

- Нека омладина живи у миру. Зашто се свете младима? Ако постоји неко од родитеља који имаји проблем, нека то међусобно реше. Зашто децу не оставе на миру? Раније су деца расла на улици, а сада не можете да пустите дете из куће - каже избезумљени грађанин.

Поред Вањине школе налази се кућа главног осумњиченог за њено убиство. Он је у бекству ван Македоније, док хиљаде људи оплакује његову малолетну жртву.

Вања је нестала прошлог понедељка, а након недељу дана потраге, полиција је пронашла ову 14-годишњу ученицу убијену у Песталоцију.

БОНУС ВИДЕО:

ОТАЦ ПРОНАШАО ТЕЛА СИНА И СНАЈЕ: „Дозивао сам "Игоре", није реаговао – већ су били мртви“

(Телма)