Горан Иванишевић од 2019. године сарађује са најбољим српским тенисером и у више наврата је истицао да у неким моментима постаје тензије у њиховом односу и да његов посао зна да буде изузетно стресан.

Новак је изузетно захтеван. Жели да буде најбољи и да остане најбољи, па му теба најбоље од свог главног тренера, као и осталих чланова тима.

Српски ас неретко на својим мечевима искали бес на Иванишевићу и осталим члановима тима, међутим, иако му у тим моментима није пријатно, Горан му то не узима за зло.

Фото: Профимедиа

 

 

О њиховом специфичном односу Хрват је отворено говорио за "Wе Аре Теннис".

- Добра аналогија била би описати Новака Ђоковића као директора неке корпорације, а он тражи и тражи профит. Ти су га профити издвојили од свих осталих. Попут губитака у корпорацији, ако изгуби, губи тржишни удео што резултира падом на лествици. Ђоковић, као и сваки врхунски играч, то тешко подноси - почео је Иванишевић.

Он је истакао да са Новаком није нимало лако радити.

- Са Ђоковићем није лако, поготово када му нешто не полази за руком. Три дана нас је оковао лисицама. Мучио нас је, чупао нам нокте. Било је много ствари, али то вам не могу рећи. Али ми смо још увек овде, живи смо. Моје срце је и даље добро. Ја сам стар човек, морам да пазим на своје срце - каже Иванишевић и додаје:

Фото: АТА имагес

 

 

- Овде смо да би се осећао боље, да би играо боље. Понекад није лако. Понекад је веома компликовано.

Горан истиче да Новак стално тражи начине да унапреди своју игру.

- Он увек жели да се побољша. То је добра и лоша ствар за мене као тренера и остатак тима. Мислим да је много поправио своје волеје, своју игру на мрежи генерално. Његова позиција на мрежи је много боља, веома га је тешко проћи, раније није било тако. Сада зна шта ради на мрежи, добро се осећа ту. Много, много јаче удара форхенде. Он иде на ударце - каже Иванишевић.

Фото: Профимедиа

 

 

Хрватски стручњак каже да се није лако ности са Новаком када изгуби меч.

- Могу да будем љут на њега само понекад када виче без разлога на нас. Када изгуби меч, увек даје све од себе и труди се. Али није лако носити се са њим када губи меч. Као и свако људско биће, он се бори сам са собом. Знам да му није лако да се мотивише, освојио је све, завршио као "број 1", али он увек нађе мотивацију.

БОНУС ВИДЕО: