За Љупчом Палевским, који се сумњичи за убиство Вање Ђорчевске (14) из Скопља, биће расписана међународна потерница, саопштио је тужилац Гаврил Бубевски на конференцији за новинаре.

У међувремену, према незваничним сазнањима, челни људи македонске полиције контактирали су Министарство унутрашњих послова у Србији и поделили информације о одбеглом осумњиченом мушкарцу.

Наводно, у току је појачан надзор свих граничних прелаза Србије, а поготово оних на граници са Северном Македонијом.

Подсетимо, цео регион потресла је вест да је Вања за којом је трагао Балкан синоћ пронађена мртва. Вања је убијена у понедељак ујутру.

Утврђено је да је возилом одведена са улаза у стан, а из датих података са саслушања је утврђено да је убијена истог дана, односно 27. новембра 2023. године, око 10.00 часова.

Данас се огласио МУП са информацијама о злочину и изнели су све информације на конференцији за новинаре.

"Од јуче како смо добили информације обезбедили смо доказе и пронашли тела двоје који су се водили као нестали. Цела македонска јавност је била заинтересована да пронађемо људе живе, а пронађени су од полиције убијени и закопани у околини Скопја и околини Велеса. Дозволите ми да изјавим саучешче породицама убијених. У своје име и у име оних који су учествовали у томе да се реши овај случај. Осумњичени су ухапшени и приведени због материјалих доказа. Осумњичено је пет лица, троје је приведено, једно је ван земље, а пето лице је отац који је приведен. Мотив је користољубље, а једно од лица је у договору са породицом је извршило и организовало у циљу да се изнуди новац од мајке убијене девојчице. Што се тиче друге жртве које нема никакве везе са Вањом убијено је због нерашчишћених односа. Његово возило је украдено и употребљено за друго кривично дело. Тим возилом је отета малолетница испред зграде у којој је живела. Отац је поделио информације са организаторима. Око 10 часова је убијена малолетна Вање. Овај монструм коме следимо траг, чим дође на наше тло ће да буде изведен пред лице правде" рекао је између осталог Оливер Спасовски, министар полиције Македоније.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: