"У просторијама јавног тужилаштва троје од свих пет лица за које постоји основ да су извршили ова кривично-правна дела имамо признање ко је за шта био одговоран у злочину", рекао је главни јавни тужилац Гаврил Бубевски. "Криви за овај злочин ће се казнити најтеже што могу да се казне у Северној Македонији", рекао је Бубевски испред Основног јавног Тужилаштва.

"Биће издата међународна потерница за лицем које није у земљи, а које је осумњичено. Мотив је користољубље, а зато што је убијено малолетно лице тражићемо највећу казну." Он је истакао да је одређен притвор осумњиченима од 48 сати ради обраде доказа и обдукције тела, након чега ц́е МУП изац́и са одговарајуц́им извештајем и јавно тужилаштво отворити поступак, након чега ц́е моц́и да испричају више детаља. Сада се води прелиминарна истрага. Министар је рекао да је главни осумњичени са својим адвокатом побегао у Београд, па онда у Бугарску. За лицем које се не налази у земљи у којој је податак споран биц́е расписана и међународна потерница.

"Према изјавама осталих осумњичених, истиче се да је Љ.П извршилац", рекао је министар Спасовски. Тужилац Гаврил Бубевски изјавио је да им није јасно зашто су се, када је мотив лични интерес, осумњичени одлучили да ликвидирају дете.

"Према изјавама осумњичених, то ц́емо најбоље знати након материјалних доказа и обдукције", рекао је Бубевски. Наводно су се уплашили да се цела јавност дигла и одлучили су да ликвидирају дете.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: