Житељи Подгорице за Курир тврде да се А. Ђ. (36) из Подгорице који је у петак управљао аутомобилом марке "голф 4" у коме је био са сином (6) намерно попео на на тротар, где није била заштитна ограда и слетео у реку Морачу након сазнања да је тешко болестан.

Па да подсетимо, несрећа се догодила у петак око 13.20 сати када је аутомобил којим је управљао А. Ђ. и у коме се налазио његов шестогодишњи син слетео у набујали реку Морачу. Према наводима државника из те земље, није у питању несрећа.

 

 

- А. Ђ. је са породицом живео у подгоричком насељу Коник и дечак са којим је настрадао им је било једино дете. Нажалост, како се прича, он се данима није осећао добро након што му је дијагностикована неизлечива болест - каже саговорник Курира и додаје:

- Када му је утврђена болест он се потпуно изгубио, виђали смо га како сам шета улицом, онако изгубљен. То га је веома потресло и вероватно је у том "лудилу" док се возио са сином јединцем одлучио на овакав корак.

Како нам даље тврде житељи главног града Црне Горе, плански је у том тренутку када је одлучио да изврши самоубиство починио суицид.

- Наводно, он је у том тренутку бирао позицију са које ће да слети у Морачу. Наиме, А. Ђ. је полако возио дуж магистрале километар па када је видео простор на коме нема заштитна ограда, попео се полако на тротоар и слетео у амбис набујале реке Мораче - каже наш извор и додаје:

Фото: РТЦГ принтскрин

 

 

- Није им било спаса! Неки људи су видели како је намерно то урадио, није била несрећа у питању. Одмах су звали полицију и Хитну помоћ, али није им било спаса.

Истрага је у току и она ће утврдити све детаље ове несреће, а истрага за сада упућује на то да је несрећа намерно изазвана.

- Породица је чула шта се догодило, а супруга А. Ђ. и мајка дечака није у стању ни да стоји на ногама од трагедије која ју је задесила, па тако још није одлучено када ће их сахранити - кажу саговорници.

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић". На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.
Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

БОНУС ВИДЕО: