Окупатор инсистира да код нас и даље има жена и деце, али, као што смо рекли, све смо их пустили. Преостали затвореници у Гази су војници и цивили који су служили у окупационој војсци", казао је за Ал Џазиру Ал-Арури.

Он је нагласио да неће бити размене заробљеника докле год се одвијају израелски напади на Појас Газе. "Тренутно нема преговора о примирју. Неће бити размене затвореника док се агресија не заврши и док не дође до свеобухватног и коначног прекида ватре. Наши ционистички затвореници неће бити ослобођени док се сви наши затвореници не ослободе из затвора и док се не одржи примирје.

Покрет отпора је спреман на све израелске војне сценарије, било да је реч о рату на копну, нападу из ваздуха или нечему трећем", поручио је Ал-Арури. У петак, из канцеларије израелског премијера Бењамина Нетанијахуа, саопштено је да Израел верује да Хамас у заточеништву држи још 137 људи. Међу отетима је 117 мушкараца и 20 жена, додаје се у саопштењу које је пренео ЦНН. Од тога, 126 особа су израелски држављани, а има и 11 странаца: осам из Тајланда, један из Непала, један из Танзаније и једна особа са француско-мексичким држављанством.

БОНУС ВИДЕО: