Чувена српска тенисерка Моника Селеш, данас слави 50. рођендан. Након што јој је живот приредио многе изазове, које је успешно превазишла, она данас и те како има разлога за славље.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Рођена је другог децембра 1973. године, у породици мађарског цртача стрипова Кароља и професорке историје Естер. Има старијег брата Золтана, захваљујући којем је и узела рекет у руке. На паркингу испред зграде у којој су живели, отац јој је уместо мреже везивао канап за бранике два аутомобила, а његова ћерка је по цео дан увежбавала покрете који су је касније прославили као спортисткињу. Тако се развила њена љубав према "белом спорту", а она је постала једна од најбољих тенисерки света.

Фото: Профимедиа

 

 

Ко је прати на Инстаграму зна чему је у последње време посвећена. То је, пре свега, здрав живот, што може да потврди и њена линија, коју је до савршенства довела захваљујући специјалном режиму исхране, редовном вежбању и боравку у природи, за шта сунчана Флорида, где већ деценијама живи, пружа одличне услове. Своје пратиоце често позива да јој се придруже у спортским изазовима као што је брза шетња кроз шуму или вожња бицикла, својеврсна такмичења у стилу "ко дуже издржи".

Фото: Профимедиа

 

 

Међу Моникиним омиљеним дисциплинама последњих година је и кување. Строго води рачуна о храни, мада нам је једна фотографија открила да некад уме и да "згреши" са омиљеним колачима.

Фото: Профимедиа

 

 

Иначе, серију Моникиних тријумфа прекинуо је трагичан догађај који се одиграи на терену. Наиме, бројна телевизијска публика 30. априла 1993. пратила је меч Монике Селеш и Магдалене Малејеве у четвртфиналу турнира у Хамбургу, када је Гинтер Пархе, опсесивни обожавалац Штефи Граф, највеће Моникине ривалке, ножем гађао светску тениску звезду. Ударац је задобила у кичму, између лопатица. Убрзо након инцидента, она је приватним авионом пребачена у САД на лечење и рехабилитацију, а због онога што јој се десило плакали су многи, међу њима и бројни обожаваоци из Србије.

БОНУС ВИДЕО: