Како је за Курир испричао Игоров брат њих двоје су кобне вечери легли у своју собу и упалили су тај шпорет да се огреју. Плинска боца је, како каже, била пуна, али када дође до краја, та плинска боца почиње да испушта гас и то је било кобно по супружнике.

Од како је у Србији почела грејна сезона трагедије су се нажалост нанизале, а за месец дана погинуло је петоро људи, а двоје је повређено.

Отац и ћерка

Почетком новембра је, да подсетимо, експлодирала цев која је спроводила гас у Земуну и тада је погинуо Стево Љиљак (74), а његова ћерка Б. Љ. је тешко повређена.

- Данима је смрдело гас и упозоравали смо на то, међутим, изгледа да је синоћ све кулминирао и да је зато дошло до експлозије у кући у којој су живели сами Стево и Б.Љ.- испричале су раније комшије и додале:

- Експлозија је била баш велика и цела кућа им се урушила, кажу да им је остао читав једино димњак. Иначе, кућа се налази у дворишту у коме има још једна кућа у којих живи сестра Б.Љ. са породицом.

Обрушила се кућа

Ева М. (74) погинула је 23. новембра у стравичној експлозији која се догодила у зрењанинском насељу Мужља, када је детонација срушила њену кућу.

Сумња се да је дошло до цурења плина у подруму куће што је изазвало детонацију.

- Експлозија је била толико разорна да је кућа малтене сравњена са земљом. Сумња се да је до експлозије, највероватније, дошло када је процурео плин који је Михаљ, наводно, прикључио на котао којим је грејао кућу. Подрум, у коме је био и котао, био је пун плинских боца - испричао је извор после несреће.

Након што се кућа срушила, ватрогасци су брзо дошли до Михаља и извукли га из рушевина. Нажалост, његова супруга Ева није имала среће. Ватрогасци су више од четири сата у четвртак рашчишћавали шут како би дошли до ње.

Угушила се у сну

У месту Врачев Гај у околину Беле Цркве пре само три дана је пронађено беживотно тело жене Везире У. у породичној кући, док је њен муж хитно пребачен на Војно медицинску академију.

Сумња се да се жена угушила димом из пећи на пелет, а комшије су за Курир испричале да су са брачним паром били њихов син и унуче, али срећом у суседној соби.

- Везира је била дивна жена, пореклом је из Босне и Херцеговине, а овде се удала. Унук им је био ту кад се све десило, ако и син и нагутали су се дима и они су пребачени у болницу, али како су ми јавили, они су добро, само је неопходно да их лекари прегледају - рекла је комшиница.

Претпоставља се да је димњак био неисправан и да породица није могла да сачека да упали пећ јер је захладнело иако им је мајстор рекао да буду пажљиви због извођених радова.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".