Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Филипа Д. (40) јер је у подруну и стану на Савском венцу држао ручни минобацач, пиштољ и муницију. Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљеном се на терет ставља кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Тужилаштво је предложило суду да окривљеном продужи притвор да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду.
Полицијски службеници су, вршећи по наредби суда претрес стана у којем окривљени живи и других просторија, 12. септембра ове године у подруму пронашли ручни минобацач за који је балистичким вештачењем утврђено да представља средство велике разорне моћи, а који је окривљени невлашћено држао. У ормару, у ходнику стана пронађен је пиштољ марке "Црвена застава“ 99, са припадајућим оквиром и 10 метака у пиштољу, као и још шест метака, док је један метак пронађен у фиоци на тераси, које је окривљени такође невлашћено држао.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".