У Футогу у породичној кући, у Улици Раде Кондића 68, на данашњи дан пре тачно 22 године,Тада 39-годишњи Душан Маријанац, звани Пида, кухињским ножем измасакрирао је оца Драгоњу (63), супругу Сању (35) и сина Милана (4), док је мајци Олги (64) и другом сину Милошу (9) нанео више посекотина. Од стравичног злочина Маријанац се налазио на лечењу у Специјалној затворској болници у Београду.

Седамнаест година касније, 2018. године, Милош Маријанац (26), младић који је као дете преживео очев масакр, и Милован Марковић (27) рањени су у пуцњави на плажи Вок у Футогу,наводно у обрачуну две криминалне групе, које су се, према незваничним информацијама, сукобиле око дроге. Милош је тада изрешетан по ногама, а полиција је саопштила да је раније хапшен због дроге.

Трагедија се тог 29. новембра 2001. године одиграла у делу куће који припада Душановом брату Милану. Како су тада испричале  комшије, у Милановој дневној соби, око 19 часова, окупиле су се породице оба брата, како би се изгладили неспоразуми које су у браку имали Душан и Сања. У основи свега, како су тврдиле њихове комшије после злочина, била је Душанова патолошка љубомора, па је чак сумњао и да мали Милан није његово дете.

Не само да до помирења није дошло, већ је Душан у једном тренутку ударио Сању, а када је брат покушао да га смири, натерао је њега, његову супругу и ћерку да напусте кућу.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: