Свако ко цени добар антиквитет може разумети носталгични одјек које имају старе куће чији су зидови испуњени историјом. Старије куће имају невероватне историјске карактеристике које већина нових домова једноставно немају.

Огромни камини, дрвене лајсне и плафони са рустичним дрвеним гредама, ово су све невероватне карактеристике које обично не долазе у данашњим новоизграђеним домовима.

Иза прелепе фасаде можда се скрива веома оронули дом који захтева конкретне поправке, али и строге тајне и историја.

 

 

Један пар одлучио се управу на такву куповину. Котрни и Мет купили су кућу стару 130 година и на свом Тик ток профилу поделили су тајне које њихов нови дом поседује.

Ово су открили када су добили језиву поруку последњег преживелог члана породице која је поседовала велелепно имање.

- Добили смо писмо насловљено на 'купац' - објаснила је Кортни у свом ТикТок-у, додајући да је преписка стигла од некога из Канаде.

У поруци је писало:

"Дозволите ми да се представим. Ја сам последњи преживели члан породице Медисон који је некада поседовао кућу и одрастао сам у њој. Желео бих да вам откријем нешто о тајним собама и неколико ствари које вам можда нису рекли када сте купили кућу."

 

@living_in_history Welcome to our #historichome! She needs a lot of work so please give us a "follow" and come along for the journey! #livinginhistory #2023goals ♬ Happy New Year - BLVKSHP

 

Нови власници су обишли кућу и снимили видео који су поделили на мрежама, а у њему су показали све тајне одељке дома.

Прво су пронашли тајни ормарић за пиће изнад камина у предњем салону. Деценијама старе, неотворене флаше француског розе вина из 1970. године и каберне совињона из 1989. године биле су сакривене поред одлежаних контејнера бурбона, пива и крем шерија.

Затим су Кортни и Мет пратећи инструкције из писма отишли до тајне собе, која се налази скривена у купатилу, насупрот вратима у зиду.

 

 

Међутим, када је пар, са својом малом ћерком, пронашао скривени пролаз у свом купатилу, који је Кортни сматрала далеко најстрашнијом просторијом у кући, због њене застареле и отрцане привлачности испоставило се да је кутак био мали простор у коме је могуће евентуално пузати, а не права соба.

- Претпостављам да је вероватно некада постојала нека соба овде горе, рекла је Кортни и додала - Али сада је заиста, то само језиви тавански простор.

У каснијим објавама, Кортни и Мет су открили да су бивши власници куће оставили антикветстке примерке намештаја и бројне ситнице у кући, укључујући стару музичку кутију која пушта изведбу свадбеног марша када се окрене.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: