Једно од питања на мејлу било је о томе да ли постоји могућност да ученик добије помоћ ако његов родитеље нема рачун у банци.

Мали одговара са "Не" и додаје да је у том случају неопхподно да родитељ отвори рачун јер се новац не исплаћује у готовини. Наравно, уколико нема сам ученик.

На питање да ли 10.000 динара добијају и ученици приватних средњих школа, Мали одговара са "Да":

Стигао је и упит из Републике Српске, где се људи интересују да ли и они могу да конкуришу за помоћ. Мали одговара са "Не".

Занимљиво је питање и о томе да ли ученици прве године средњих музичких школа, а који тренутно похађају осми разред основне школе, могу да добију помоћ? Мали их је овде обрадовао и одговорио са "Да".

 

@mali.sinisa Odgovori na najčešće postavljena pitanja o isplati 10.000 dinara za srednjoškolce. 😄 #srednjaskola #10000 #srednjoskolci #odgovori #Srbija #sinisamali ♬ original sound - Siniša Mali

 

Министарство финансија је недавно потврдило да су формулари за новчану помоћ од 10.000 динара подељени средњим школама широм Србије. Ученицима је потребно да попуне формулар са својим бројем текућег рачуна, или у случају да га немају, да наведу број рачуна својих родитеља.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)