Док је Луис био жив, Силвана је, наиме, радила као креативни директор његовог студија, а решена да сама отпочне нови посао, 2008. отворила је вртић одмах поред њихове породичне куће. Када је музичар погинуо, била је принуђена да свој посао стави у стање мировања.

Фото: Јутјуб принтскрин/Блиц/Н. Фифић

 

Приходи који су јој преостали нису били довољни за четворочлану породицу. Тада почиње њена борба, не за боље сутра, већ нормално данас.

- Требало ми је извесно време да схватим како сам постала социјални случај. Није лако то освестити у глави иако су све чињенице упућивале на томного раније. Почиње комуникација са Секретаријатом за социјалну помоћ и заштиту. Одобрен ми је дечји додатак на годину дана у износу од 10.000 динара месечно за троје деце! Следеће године имала сам обавезу да обновим тај захтев, али констатовано је да на то немам право, јер сам власник правног субјекта, који је 2014. године и даље у стању мировања. И када сам добила тих десет хиљада, била сам власник тог правног субјекта који, доказано, нема никакве приходе, и даље сам самохрани родитељ с троје деце. Рекли су ми да уложим жалбу на коју и данас чекам одговор од Министарства за рад и социјална питања. На ургенцију познаника који тамо раде, на крају ми је речено да је лоше срочена, иако ми је у њеном састављању помогао лично референт Секретаријата за социјалну помоћ и заштиту - причала је пре неколико година за Сторy.

Силвана је испричала да је након његове смрти, када успава децу, често ишла у његову музичку собу и тамо плакала.

- О том периоду, непосредно после несреће, сећам се као у неким фрагментима. Дешавало ми се, када успавам децу, да одем у његову музичку собу. Имао је гаражни простор у којем је држао све, од гардеробе до свих ствари које су му биле драге. Када знам да ми деца спавају, ја се тамо затворим, само сам тамо могла да дам одушка и да исканалишем емоцију. Седим, плачем и опуштам емоцију бола и туге уз његове песме. Пред децом нисам смела да плачем. Кадгод ми се десило да заплачем пред њима, сви су почели да роне сузе - причала је Сценарио.

Курир

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".