Момак који је у Београду постигао гол за Швајцарске и тако скренуо пажњу на себе, Филип Угринић, поново је одиграо одличан меч. Како је и сам истакао још у Београду, од малена је навијач Звезде, па је после утакмице у Берну поново помињао "делије", похвалио их, али и изнео утиске о самој утакмици. 

- Леп је осећај, јако важна утакмица. Жао ми је да нисмо прошли и једни и други. Поново су навијачи Звезда направили сјајну атмосферу. Желим им све најбоље у будућности - рекао је Угринић на почетку разговора.

Филип вуче корене из Србије, одлично говори српски и поред тога што је одрастао ван граница наше земље, па је за њега овај меч био посебно емотиван.

Фото: Јутјуб принтскрин/BSC Young Boys

 

- Било је тешко, али када се погледа група, видело се да ће се између Звезде и Јанг Бојса одлучивати ко иде у Лигу Европе. Јесте ми жао, али једноставно, такав је фудбал - додаје млади везиста.

Главна тема претходних недеља у српском фудбалу, поред пласмана на Европско првенство, били су и позиви "српским синовима" из дијаспоре. Међу њима је и Угринић, који истиче да је позив из Србије добио тек две недеље пред утакмицу са Бугарском, али да се тада већ одлучио да ће носити дрес Швајцарске.

Фото: МВ

 

- Једноставно, људи из Швајцарске су причали са мном, то је превагнуло. Србија и ја нисмо били у контакту претходних месеци, то није тачна информација. Звали су ме две недеље пре репрезентативне паузе (утакмице против Бугарске, прим.аут.), а ја сам се тада већ одлучио да ћу носити дрес Швајцарске. Како бих вам рекао, нећу ништа лоше рећи, ништа ту није било против Србије. Једноставно, да су они били у контакту са мном, селектор Србије би знао како се ја зовем - подвукао је Угринић.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: