Мирко је са огромном тугом на срцу говорио о повратку на музичку сцену и смрти свог сина Александра: 

- Мој син је отишао и ја ту више ништа не могу да променим. Тако је, како је. Ипак, музика је ту да помогне човеку кад треба, да развесели, да пружи утеху кад је потребно, ма за све. Тако ћу ја ускоро да имам први наступ, али мислим стално на сина - започео је хармоникаш па додао: 

Фото: Јутјуб принтскрин/Grand Online

 

- Мислио сам да не треба дуго да наступам, да певам, али сам онда добро размислио. Стао сам и дошло ми је на памет да би мој Александар хтео да певам, да свирам. Не би хтео да ме обузме туга. Овај рођендан дочекујем сам, први пут без мог сина, и то ме боли. Уместо да славимо сви заједно, ја мислим на Александров гроб. С друге стране, осећам да је негде ту, да никад и није отишао и то ми даје неку утеху. Бол за дететом никад не може да прође, то је чињеница, али је битно да наставимо живот са схватањем да се све дешава из неког разлога. Наше је само да то разумемо и прихватимо онако како можемо и морамо. Не желим превише да причам на ову тему. Ова бол је само моја и не иде да сад детаљишем по медијима превише о свему овоме. Велики део свега овога чувам само за себе.

Кодић ће наступити на једној манифестацији, а настп ће наступити управо Александр који га је прерано напустио: 

- У питању је вече севдалинки, лепа манифестација која је традиционална и уговорена много раније. У свој својој боли ћу изаћи на ту бину и посветити свом сину Александру то време колико будем на њој. Знајући колико је мој Александар волео севдах, никад ми не би опростио да се не појавим и засвирам, а верујем да има људи који ће рећи: "Чекај, како може да пева, а сахранио је сина!" Певаћу од срца управо њему и за све оне који дођу да уживају у музици. Није овај наступ никакав вашар, већ пристојна манифестација посвећена прелепој музици - рекао је хармоникаш за портал "Република".

Син хармоникаша Мирка Кодића, Александра Кодић, преминуо је изненада 28. октобра у 30 години.

БОНУС ВИДЕО: