Метеоролог Недељко Тодоровић, описао је наредни период као смену кише и снега, с тим да је снег очекиван у вишим брдско-планинским пределима, док је неизвестан у нижим.

Током данашњег дана у поподневним часовима доћи ће до наоблачења, али температуре ће бити веће у односу на претходне дане.

Ноћ је пак хладнија, а падаће и киша. У другој половини ноћи и ујутру на брдско-планинским деловима и по котлинама, могу се очекивати ниске температуре, као и киша која ће се ледити при тлу, те ће се створити поледица. Киша се очекује у источном делу Србије.

Фото: Профимедиа

 

 

Где сутра очекивати снег?

Сутра је кључан дан, према речима Тодоровића, јер ће бити свежији у односу на друге дане. Током поподнева и ноћи снег ће пасти у планинским пределима.

Што се тиче снега у другим деловима Србије, током ноћи између уторка и среде, као и у среду ујутру могућа је појава краткотрајног снега у нижим деловима брдско-планинских предела. Падавине у тим крајевима неће бити обилне, најавио је Тодоровић.

Фото: А.Стојановић

 

 

У петак температурски обрт

У среду ће бити падавине, свакако не обилне, али време ће бити хладно.

У четвртак ујутру биће мраз у појединим деловима Србије. Током дана ће бити суво, претежно сунчано, те мало топлије у односу на среду.

Ноћу у преласку између четвртка и среде, доћи ће до наоблачења са кишом и биће ветровито.

У петак дуваће јужни и југоисточни ветар, а време ће бити топлије, те ће максимална температура ићи од 10 до 17 степени Целзијуса, осим у Тимочкој крајини у којој ће температура бити тек неколико степени изнад нуле, нагласио је Тодоровић.

Какво време ће бити током викенда?

Петак ће бити једини изузетак од правила ових дана, те ће у суботу бити облачно, падаће киша и биће хладније у односу на петак. Дуваће северозападни ветар, а снег ће падати у планинским деловима.

У ноћи између суботе и петка појавиће се краткотрајни снег понегде у нижим пределима, објаснио је Тодоровић.

Недеља, и дани после 3. децембра следиће ритам смењивања кише и снега, а биће и хладно.

Стога, за сада нема праве зиме, бар онакве какву је памтимо и каква је раније била уобичајена.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО: