Уколико имате неке од ових ствари у својој спаваћој соби можда бисте требали да размислите о томе да их негде изместите или да их се, уколико вам не требају, решите.

Стара постељина

Имати резервни сет чаршава и ћебади је добра идеја, али само ако су у функционалном облику. Док сређујете резервне копије постељине, пажљиво погледајте има ли већих флека или поцепаних делова. Стручњаци кажу да је умрљане постељине, јоргане и јастуци потребно професионално очистити или заменити.

Фото: Профимедиа

 

Одећа која вам не одговара

Све оне ствари за које мислите да ћете можда користити једног дана у будућности — могу брзо да учине простор неорганизованим, а посебно су проблематичне у мањим просторима попут ваше спаваће собе. Управо због тога професионални организатори предлажу да се решите све одеће која вам више не пристаје или не одговара вашем начину живота.

Фото: Профимедиа

 

 

Папирологија и пошта

Ако су пошта или папири некако завршили у вашој спаваћој соби, сада је савршено време да их средите и баците оно што вам апсолутно није потребно. Опет, папири не додају само физички неред у ваш простор; подсећају и на посао, што вас може спречити да се опустите. У случају да ваша спаваћа соба из нужде функционише и као кућна канцеларија или школска соба, можете да потрошите 15 минута на крају сваког дана бацајући предмете који вам нису потребни: попуњене листе обавеза, потрошене оловке, нежељену пошту, рачуне који су плаћени.

(ultra.ba)

БОНУС ВИДЕО: