Добривоје Антонијевић (88) из свилајначког села Роћевац остао је да живи сам - сам брине о домаћинству, сам гаји живину и товљенике, сам одржава двориште, сам обрађује четири хектара земље...

Добривоје је уредан и вредан домаћин који воли да све испланира. Сам је испланирао чак и свој крај, па је 2019. године, самом себи подигао надгробни споменик са прецизним датумом своје смрти.

Сад се и сам шали на свој рачун и на рачун свог краја...

Он се шали а каменорезац се чуди па вели... Имао сам разне случајеве али овако нешто још нисам имао... А бави се тим послом скоро 30 година...

- Планирао сам живот до 2030. године а да ли ће да ми се испуни жеља, то не знам - каже дека Добривоје који је рођен 1935. године.

- Каменорезац се мало зачудио, каже није имао таки случај да је човек сам себи одредио кад ће да умре - каже Добривоје који ради све по кући и око куће као да му је педесетак.

Вози трактор, негује цвеће, а кад ујутру устане прво у шталу, код свиња и живине.

А у кући, све под конац - каже не може ујутру кафу да попије а да кревет није намештен онако по војнички.

Вели и да когод на гробље дође не може чудом да се начуди. Споменик редовно обилази, плеви будуће коначиште посуто ситним шљунком, а на црном граниту доминира не једна једина порцуланска, него галерија његових најлепших фотографија из разних периода живота.

На једној је кицошки дотеран у мантилу, са елегантним шеширом - цела фигура.

(Курир/ТВ Центар Свилајнац)

БОНУС ВИДЕО: