Током зимских месеци, чишћење леда и снега са аутомобила ноћна је мора свих возача. Свако би волео да има неко лакше решење од стругања и "лопатања", а залеђена стакла никако не треба заливати врелом водом.

На друштвеним мрежама појавио се видео који може бити од помоћи свим возачима којима током зиме заледе стакла у аутомобилу. Наиме, једна мама на Тиктоку саветује људе да не стуружу лед са стакла стругалицом јер постоји много једноставније решење које, како тврди, одлеђује стакло за само неколико секунди. 

Како каже жена са снимка, у боцу са распршивачем треба сипати две трећине 70%-ног алкохола и једну трећину воде. Ујутру пре седања у возило треба распрскати ту мешавину течности на залеђено стакло.

@mamazapet Za sve nas koji na posao idemo 5 min. do 8. 😅 Stvarno radi posao. 👌 Hvala @BaciPogled na otkriću. ❤️ #ajmocistit #zima #mamazapet ♬ original sound - Mama za pet

Овај видео је погледало скоро два и по милиона људи, а реакције у коментарима су различите.

Док једни тврде да овај једноставан трик ради, други су скептични по овом питању. Било је и оних који сматрају да ће овај начин одлеђивања стакала довести до оштећења брисача јер, како кажу, алкохол нагриза брисаче. 

БОНУС ВИДЕО: