Мира се удала када је завршила студије у Новом Саду за Андреја Јовановића, њену прву велику љубав. Крај брака дошао је када је њихов син Бране имао пет година.

На филмском платну је већ  седамдесет година. Имали смо прилику да је видимо у  бројним остварењима попут варљивох лета. "Варљиво лето ’68", "Балкански шпијун", "Мајстори мајстори", "Радован трећи" "Породично благо" и други. Своју професију никад није занемарила, те и дан данас активно снима, а појавила се и у серији "Игра судбине".

Фото: В. Данилов

 

Ипак, ретко ко зна да је глумица током седамдесетих година била у слабој финансијској ситуацији, а у тим тренуцима је помишљала на најгоре јер је видела да помоћи није било: 

- Јаукала сам београдским улицама, била сам на ивици да дигнем руку на себе. Морала сам да позајмљујем новац. Прво сам наишла на зеленаше, који су узимали по три пута више, и то је био рашомон. Једног дана сам отишла у хотел, наручила кафу, села да напишем писмо и хтела да се бацим доле. У једном тренутку позвао ме је Стипе Делић. Каже - хоће да радим велику главну улогу. Била је то чувена Марија, из истоимене серије, због које су ме шишали до главе. Уговор је био милионски. Потпишем и вратим све дугове. То је био мој мрак, али и прочишћење. Пола динара више у животу нисам позајмила, испричала је својевремено.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: