Љуба Аличић већ деценијама хара музичком сценом, а сада је оштро осудио начин на који његове млађе колеге и колегинице покушавају да се прославе.

Наиме, Љуба је истакао да многи новији извођачи не заслужују славу коју су добили, а затим је прокоментарисао и успех Александре Пријовић.

Фото: В. Данилов

 

- Александра Пријовић је за мене певачина! Драго ми је што квалитетни певачи попут ње пуне арене и имају толики успех. Јок, сад ће неки Ђуро, Перо да дође, као што се и дешава. Као, пуне они. Шта пуне? Ко су они? Немају ниједну песму познату. Ма, бре, срамота је какви све на естради певају и раде. Мени је мука када видим неке нове појаве - рекао је он, па се осврнуо на своју каријеру. 

- Ја сам један нормалан човек, не хитам ка тим аренама, великим концертима. Имао сам више од 20 солистичких концерата досад. Коме ја сада да се доказујем? Верујте да други деле карте за своје концерте, по 4.000-5.000 улазница. То сам чуо из поузданих извора. Не бих ја правио никакве арене. Ако бих правио велики концерт, био би то мој родни Шабац. На стадиону Мачве. Мени је и то доста! Биће један и у Београду, али неће бити Арена - рекао је Љуба, па се дотакао популарног препевавања познатих хитова.

- Шта да им кажем? Могу да препевавају колико хоће. Ко су они? Шта су они? Нико ме ништа не пита. Довољно је да оду код композитора и он им прода права. Али не вреди им, бре, то ништа. Већ неколико њих је преснимило моје старе песме, али не вреди им ништа. Један је Љуба Аличић, а они су нуле. Признајем да ми се све згадило јер око мене има превише тих неких појава које уопште немају талента за певање, али снимају песме и лактају се на естради. Многи не воле што сам ја објективан. Код мене нема увијања. Што на уму, то на друму. Не ценим певаче лошег квалитета. Шта да вам кажем кад смо дошли у време кад и моја покојна баба може да сними ЦД. Естрада је дотакла дно. Ја сам сада у позицији да могу да бирам, да уживам и наступам где ја желим и када ја желим. Постоје два места у Београду где се појављујем и људи то знају. Не морам да певам по сваку цену. Није ми то потребно. Млади нека пеку занат. Живим од старих песама, имам много својих хитова, који су од пре 20, 30, па и 40 година. Албум је готов, али чекам неко лепше време да га избацим - закључио је Љуба у емисији "Премијера викенд-специјал".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".