Добро је познато да их је спојио рад на серији “Хиљаду и једна ноћ”, где су одглумили ликове Шехерезаде и Онура, која је и на нашим просторима била веома популарна, а скандали их нису заобишли, пак, њихова прича од почетка била је више него бурна. Наиме, пар се заљубио у незавидним околностима на снимању серије, јер су обоје били заузети.

Халит је био у браку са 14 година млађом глумицом Гизем Сојсалди, а и Бергузар је имала момка. Због велике страсти и привлачности коју нису могли да порекну, Бергузар је раскинула везу, а Халит је затражио развод од Гизем.

Ипак, тај брак је завршен и скандалом у то време, јер је Гизем, како су писали турски медији, била трудна. Она је тада одлучила да абортира, а о овоме се писало и ван турских граница.

Халит и Гизем волели су се две године, а упознали су се у граду Фочи у Турској и одмах заљубили једно у друго. Запросио је већ месец дана након.

- Јела сам рибу на плажи у Фочи са пријатељицом. Халит је ту снимао филм “Прва љубав”, био је са екипом са сета. Конобар нам је пришао и рекао: Девојке, Халит Ергенч и Халит Аби су овђе и желе да вас упознају. Инсистирају на томе, нисам могла да им кажем не - наводи она.

- Испоставило се да је Халиту такође рекао да пријатељица и ја желимо да упознамо њега - испричала је једном приликом она.

Радња се даље одвијала својим током.

- Халит је пришао и сео за наш сто. Наравно, мало сам била нервозна. Мислила сам: Како се усуђујеш! Но, био је тако пријатан и драг. Три сата смо провели заједно и заљубили се.

Халит јој је тада променио сва дотадашња веровања и заиста је веровала да живи бајку. Како је сама рекла, често јој се плакало од среће јер је Халит био диван према њој и говорио да је најсрећнији човек на свету јер је она његова супруга.

"Нисам хтела да родим дете у таквом стању"

- Веровала сам да се нећу удати до 30. године, али мој живот се у тренутку променио. Мој психијатар каже да је уништио мене како би зацелио себе. Нешто је морао жртвовати и то је био наш брак - рекла је Гизем и додала:

- Плакала сам данима. Дошао је у једном тренутку и рекао: "Моја коначна одлука је развод" - присетила се.

Открила је да Халит није хтио дете с њом и то је додатно подстакло да оде на побачај.

- Нисам хтела да родим дете у таквом окружењу - рекла је Гизем.

Каже да новац никад не може надокнадити бол коју јој је Халит нанео, а никад је нису занимали детаљи односа с Бергузар и када су тачно кренули да се забављају.

Након развода је само једном срела бившег супруга.

- Назвао ме је и нашли смо се да попијемо кафу. Још једном је касније звао. Ја га никад нисам звала - закључила је глумица, која је од 2012. у браку с редитиљем Хусеином Карабејом и имају сина.

(ЖенаБлиц)

БОНУС ВИДЕО: