Текстописац Марина Туцаковић преминула је 19. септембра 2021. године, тада је изгубила животну битку након дуге борбе са тешком болешћу.

Неписано правило југословенске музике, а и касније било је ''ако желиш хит песму, позови Марину Туцаковић'', а како је написала преко 4.000 песама важила је за највећег хитмејкера.

Много се причало и о томе коме су посвећене Маринине песме, а посебну пажњу изазавала је дирљива балада “Хиљаду нула”, на абуму "Оригинал" Наташе Беквалац.

Фото: принтскрин Јутјуб/Нешто другачије, Н. Фифић

 

 

Заслужна је за каријере многих певача и певачица, за лагодне животе које су бројне звезде, захваљујући њеним хитовима, изградили и створили. Једна од оних која је Марини била посебно драга је Ана Николић којој је написала песму "Мишо мој" посвећену свом преминулом сину Милошу.

Она је додала да је једина песма коју је посветила сину заправо “Мишо мој” коју је снимила Ана Николић.

- Песму сам писала у свом најтежем животном периоду. Дуго сам размишљала ко би могао ове снажне емоције да пренесе публици, а онда је избор пао на Ану Николић .

Foto: ATA images

 

 

Подсећамо, Милош Радуловић, син Марине Туцаковић и Александра Радуловића Футе преминуо је у децембру 2008. године, а 21. децембра 2022. преминуо је и њен старији син текстописац Милан Лаћа Радуловић.

Како је Ана једном приликом открила, Марина јој је отворено говорила шта мисли и увек јој је давала добре савете. За песму "Било је лепо", за коју је Туцаковићева радила текст, Николићева је желела да направи промену:

- У почетку сам била мало неповерљива. Кад сам причала са Марином питам је да се мало "чачне" текст, а она ми каже: "Шта да се чачне, бре?! Па, ово је, бре, бисер! Послушај ме једном у животу, немој да си гуска цео живот!" - открила је Ана.

Ова песма, иако једна од најтужнијих на нашој естради, постала је ванвременски хит.

(Курир стил)

БОНУС ВИДЕО: