Нападач је побегао, али је убрзо ухапшен, док је рањеног тинејџера Хитна помоћ превезла у Ургентни центар. Њему је указана медицинска помоћ, констатовано је да има тешке телесне повреде, али да, срећом, није животно угрожен. Приведени Л. Н. ће бити саслушан у Одељењу за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду, које води истрагу о овом случају.

Шта је претходило тучи и убадању, односно који је прави мотив крвавог напада, још је непознаница. Према првим, незваничним информацијама из истраге, двојица тинејџера су се најпре сукобила вербално стотинак метара испред школе, у близини мостића.

- Гласно су се свађали, пале су и псовке, али не знам због чега - рекао је један од ученика школе.

- Онда сам видео да су се потукли, па је нападач некако гурнуо другог дечака до зидића. Онда је извукао из јакне нож, убо га и побегао. Повређени дечак је само јаукнуо и пао доле. Као што видите, крви има свуда... Мислили смо да ће умрети, јер рањен је близу срца. Страшно, тим пре јер сам чуо да су били добри другови.

О инциденту су се огласили и из Техничке школе, где су у међувремену, часови прекинути и деца су прешла на онлајн наставу.

- Пре почетка наставе, на путу до школе, али ван школског дворишта, десио се инцидент у којем су учествовала два ученика другог разреда - рекао је Александар Драгутиновић, директор Техничке школе.

- Један ученик је оштрим предметом повредио другог. Одмах по сазнању, руководство школе је обавестило Хитну помоћ, родитеље ученика, представнике МУП и надлежне у Министарству просвете. Ученику је указана прва помоћ у школи до доласка екипе Хитне помоћи, која га је одвезла у Ургентни центар. Према последњим информацијама, његово стање је стабилно.

Школа је одмах након инцидента сазвала Тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, на коме ће се спровести све мере прописане Законом о основама система образовања и васпитања.

БОНУС ВИДЕО: