На данашњи дан рођен је Стеван Сремац, најизразитији представник српске хумористичке прозе којег су прославила део попут "Ивкове славе", "Поп Ћира и поп Спира", као и "Зона Замфирова".

Управо по његовом делу снимљен је и легендарни филм "Зона Замфирова", који је један од најгледанијих и најбољих домаћих остварења, али неки детаљи о њему су тек сада су откривени. Главни глумац Војин Ћетковић који је тумачио лик кујунџије Манета, морао је добро да се помучи да би добио ову улогу.

Фото: Архив Новости

 

 

Редитељ филма стално га је стављао у нека искушења, па Војин није знао да ће морати да покаже и своје вештине фолклора. Највећи проблем је био што глумац није знао да одигра коло за задате сцене.

- Шотра је у сценарију написао за Манета: 'Види овог, овај је прави мајстор како игра'. Ја му кажем: 'Добро, Шотра, како ћу ја ово да одглумим?', а он ми одговара: 'Иди на фолклор'. И тако сам сваке вечери ишао на часове, и то код неког баџе који ми је доделио да вежбам компликовано, старинско коло, испричао је глумац.

Фото: Архив Новости

 

 

- Онда дођем после 10 дана на снимање и Шотра ме пита: 'Јеси ли увежбао коло?', а ја кажем: 'Јесам'. Затим Николи Ђуричку и осталима објасни шта треба да раде, и они за 15 секунди одиграју оно што сам ја 10 дана вежбао. Кажем себи: 'Нема везе, сада ћу да покидам'. И крене снимање, и ја одиграм, испричао је Војин у једној емисији, али није ни слутио какав ће шок доживети:

- Одем до Шотре и кажем му: 'Дај ми да видим како сам одрадио сцену'. Он премота снимак и ја схватим да је ме је снимао до груди. Кажем му: 'Јеси ли луд? Сваког дана снимам 12 сати, некада и више, а после тога идем на фолклор. Не знам где сам, будим се у пет ујутру, а ти ми не снимиш ноге'. На то ће он: 'Ајде, богати, видело би се да не знаш, овако се види да знаш, додао је глумац.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: