Када се појавила на сцени, Ивана Банфић била је право изненађење на концерту Дина Мерлина. Они су заједно пре неколико година снимили дует "Годинама" који је постао прави хот. Ивана се убрзо повукла на село. Како каже, сада јој је драже да фарба ограду него да иде код психотерапеута. Ивана је истакла да јој је Мерлин неклолико пута помогао у животу. 

- Дино Мерлин је пре свега један диван пријатељ, велики уметник и неко са ким сам доста повезана све ове године. Није да се дружимо свакодневно, али ту смо једно за друго. У најтежим тренуцима је био за мене, велике су ствари да имаш једног таквог човека у животу. Његове песме слушам када сам у неком севдах расположењу, а све његове песме могу да опишу мој живот - рекла је Банфићка у емисији "Блиц дан".

- Пред наступе се затворим у собу, не излазим. Распевавам се, молим се и медитирам. Имам неке своје молитве које изговарам.

Певачица је истакла да је радује када види успешне људе: 

- Волим да видим успешне људе. Срећна сам када чујем да је остварила свој сан.

О напуштању музике је рекла:

- Имала сам доста времена да се посветим нормалним људским активностима. На врхунцу сам се повукла, рекла сам себи да желим упознати нормалан живот. Била сам власништво свих других, али не и саме себе. Било је тешко кренути од нуле. Желела сам да се дружим са пријатељима, да идем на море… Свега тога сам се одрекла када сам се посветила музици. Када сам одлучила да се повучем питала сам своје срце, јер то је једини прави осећај, а ја увек пратим своје срце… Родила сам свог сина који сада има 14 година, а да се нисам повукла, можда га не бих родила.

Банфићева је изјавила да син не жели да буде део јавног света: 

- Мој син не жели да буде део медија. Предивно је дете, воли да кува. Жели да буде шеф. Пресрећна сам што се неће бавити музиком. Код мене су сви музичари у породици, а он је прекинуо тај низ. Он кува, лови рибе…

Решила је да свој живот промени из корена и посвети се породици: 

- То је била одлука мог супруга и мене. Осетили смо да нас град меље. Волимо природу, ја волим бубе, птице, волим да грлим дрвеће. То је било заиста једно животно искуство. Научила сам да цепам дрва, које печурке нису отровне. Могу да преживим где год хоћете. Сада могу да спавам на трави и вили са пет звездица подједнако исто. Желела сам да видим како живе људи на селу, а не само да будем окружена естрадом. Када су ме видели на селу прво су се шетали око моје куће да виде да ли сам то ја. Када би ме видели у гуменим чизмама и да фарбам ограду, били су шокирани. Ја сам им рекла: "Уместо да идем на сеансе и код психотерапеута, ја фарбам ограду". Сада су се већ навикли на мене. Сви су предивни.

Фото: Милена Анђела

 

 

Током каријере успела је да каже не неким сарадницима: 

- Рекла сам не неким менаџерима и продуцентима, било је ту много понуда како бих ја требала да радим и певам. Хтели су направити бизнис од мене, али ја тако нисам желела. Наишла сам на много затворених врата. Када сам снимила први албум, све је кренуло из дискотека, јер на телевизији нису желели да ме пусте. Када је то тако кренуло, чули су неки људи са радија, па су пустили, а онда је дошло и до телевизије - завршила је певачица из Хрватске.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: