Као што је већ годинама случај, највише познатих личности било је на слави код Лепе Брене, које су се сјатиле у њену породичну кућу на Бежанијској коси.

ФОТО: Принтскрин Инстаграм / викторернест

 

Велику пажњу изазвао је долазак српског патријарха Порфирија. Он је у дом Слободана Бобе Живојиновића и певачке звезде дошао пре осталих гостију. Том приликом је свечарима честитао празник и крсну славу, а затим је благословио и богату славску трпезу, на којој су се, по обичају, нашли разни специјалитети, а међу њима и чувене Бренине сарме и руска салата. Виктор Живојиновић искористио је прилику и фотографисао се са патријархом, а како се види на фотографији коју је објавио на Инстаграму, обојица су били врло расположени и насмејани док су позирали загрљени. Чим је поглавар Српске православне цркве напустио њихов дом, почеле су да долазе бројне Бренине колеге и породичне пријатељи, те је кренула права фешта. Живојиновићи су у сали у којој већ традиционално славе славу ставили и озвучење, а дошло је и неколико музичара.

Од познатих на славље код Брене и Бобе били су и син Филип, Ацо Пејовић, Сања Ђорђевић с ћерком, Мелина, супруга Хариса Џиновића, Жика Јакшић, Саша Милошевић Маре, Млађан Динкић, Марко Мишковић, Горан Карић и Ивана Мишковић Карић. Највећу пажњу привукао је долазак селектора фудбалера Србије Драгана Стојковића Пиксија са супругом Снежаном, али и посебно пиће, вредно 1.000 евра, које су донели на поклон Боби и Брени.

ФОТО: Принтскрин Инстаграм / викторернест

 

Судећи по снимцима са Инстаграма, код Живојиновића је ове године на слави било веселије него икада. Гости су се поприлично опустили, па су се неки од њих латили и микрофона. Атмосферу је до усијања довела управо домаћица славе Брена, која је отпевала неколико својих песама, а највећи делиријум је настао уз песму "Имам песму да вам певам". Новчанице и бакшиш летели су на све стране, па се у једном моменту на хармоници нашло и неколико хиљада евра. Након Брене, микрофона се латио и Ацо Пејовић, којим су посебно били одушевљени Викторови пријатељи, а како сазнајемо, пред крај вечери појавила се и Александра Пријовић, која је такође отпевала неколико песама, а највећи хаос је настао уз стихове хита "Психо".

Виктор је у једном моменту и заплесао с мајком пред гостима, а искористио је и прилику да се јавно захвали Пиксију што је, после 24 године, успео да српску репрезентацију одведе на Европско првенство. Брена му је касније и запевала на увце "Реците му да га волим".

Ови снимци и фотографије изазвали су буру на друштвеним мрежама, а многи су коментарисали и прозивали Живојиновиће да се крсна слава не слави на овај начин. Да би разрешили све недоумице, новинари Курира контактирали су свештеника Славка Јоцића из Епархије шумадијске, који је изнео став цркве о овом питању.

ФОТО: Принтскрин Инстаграм / викторернест

 

- Крсна слава није оргија, кад већ морам тако да се изразим. Слава је нешто што смо добили од предака и преноси се с колена на колено. Прослава светитеља који је заштитник те породице треба да буде једна мала литургија на којој се приносе хлеб и вино, то је Христос, који је на Тајној вечери преломио хлеб и дао га својим светим апостолима. Тако и ми као домаћини вршимо малу службу. Слава се прославља у тишини, с топлином и поштовањем према светитељу. Да не схвати неко другачије, то је слободна воља код људи, али треба их упућивати и говорити им шта је слава, па ко год то био, па чак и ако су у питању јавне личности. Слава није весеље уз музику. То се прославља са љубављу, топлином... Оно што црква упућује јесте да се ломи хлеб, тј. славски колач, и пије вино, да се са духовношћу прославља и да сви гости који долазе поштују домаћина. У старо време чак нису долазили ни кумови, само неке комшије, али то је све скромно. Она се мора обележити достојанствено, никакве теревенке... Да не буде "пресече колач на рибу", а спрема мрсну храну. На славу се не иде да се руча, већ да се обележи светитељ с домаћином - поручио је овај протојереј-ставрофор.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".