Орлови су уз много потешкоћа и не претерано квалитетну игру успели да изборе пласман на континенталну смотру и остваре успех који нико до њих није више од две деценије када је наш државни тим у питању.

Драган Стојковић је на тај начин успео да Србију одведе на још једно велико такмичење после Мундијала, али Драгиша Бинић, некадашњи фудбалер и његов бивши саиграч, верује да Пикси неће водити Орлове у Немачкој.

- Тачно је то да је направљен резултат после 24 године. Како тако, али је направљен. Па, онако како га ја знам… Превише је од њега тражено. Можда је превише и очекивано. Да би он направио нешто, мора да има и материјал. У том раду да прави нешто, нормално је да има и грешака. Мислим да је од стране новинара и од стране медија, ја сам закачио разне селекторе кроз своју каријеру, овакву заштиту и овако коректан однос према селектору није имао нико. Сигуран сам у то, поштовање постоји према селектору од стране медија. Можда ту и грешите, али постоји - казао је Бинић приликом гостовања у емисији Спортлајт на Спорт клубу, и додао:

Фото: Профимедиа

 

- Можда ту и грешите. Зашто грешите? Можда сте малим критикама могли да га натерате да нешто промени. Овако – ушушкате га и он остане такав. Што није добро по њега, није добро по све нас. Уз неку малу помоћ, можда би он неке ствари видео раније, променио… То што је имао, имао је. Од тога је правио репрезентацију. Неко је незадовољан системом. Неко сматра да је требало другачије. Он је зацртао тај систем. Изгурао је како је изгурао, квалификовао се. И онда је нормално да дође после та изјава, да каже ево ја сам вратио дуг својој држави. Мислим да је хтео да каже: како ћете даље – да вам нисам у кожи. И да ће по мени тешко остати да буде селектор. То је моје приватно мишљење. Ако грешим, ту сам видећемо се, али то сам прочитао из целе ове приче - рекао је Бинић и наставио:

- Реалност је, не знамо какву све неко има муку док то ствара и прави и од чега га прави. И можда… Мислим да га знам и да он то одлично види. Да му се не деси Катар. Вратимо филм уназад. Не њему, него нашој репрезентацији и свима нама и, нормално и њему који радимо у репрезентацији или волимо своју земљу и волимо свој тим. Отишли смо, полетели смо па шта нам се десило тамо. Европско првенство је теже од Светског првенства, тамо нема лоших екипа - поручио је Бинић.

БОНУС ВИДЕО: