Зијада Вуковић Памуковић је рекла је да је све почело 4. августа. Тада ју је назвао Нермин Сулејмановић и питао да ли се чула са Низамом, јер му треба аутомобил па јој казао да су се он и Низама посвађали.

- Ја сам назвала Низамину сестру, она ми је дала на телефон Низаму. Она ми је рекла да ју је он претукао и да је она отишла из куће у којој су они заједно живели - казала је Зијада Вуковић, Низамина тетка.

Низама је насиље пријавила полицији у Сребренику, јер је ту боравила, упућена је на полицију у Градачцу.

- Ту је Низами један полицајац рекао 'ви сте знали ко је Нермин, зашто сте живели с њим' - каже Вуковић.

Зијада каже да је Сулејмановић све те дане долазио код познаника и Низамине сестре којима је претио и узимао им телефоне, проверавао позиве.

Фото: Друштвене мреже

 

- Дошао је онда тај петак 11. август. Звао је тада мог мужа, рекао му кад ће доћи Низамин отац, да попричамо. Ја сам га тај дан видела око 9.10 сати како трчи према кући мојој. Повикао је 'отворите врата'. Ја сам му рекла да иде да нам не ствара проблеме. Почео је онда да пуца на врата али није ту могао да уђе. Обишао је око куће и дошао до балконских врата. Њих је развалио рукама, прошао кроз њих, сав је био крвав. Рекао је где је Низама? Отишао је до врата пуцао у њих, на врата од спаваће собе, није могао да уђе. Отишао је около до балконских врата те собе која су била отворена. Ми смо изашли напоље и назвали полицију. Он је кренуо напоље са неким лимом, она иде иза њега и тражи помоћ од мене. Он је пуцао на мог сина и ранио га. Низама се само окретала на мене. Нисам јој могла помоћи - кроз плач прича Низамина тетка.

Она истиче да је дошла Хитна помоћ, а после и полиција.

- Да су дошли раније сад би Низама била жива. Овако није - прича уплакана Зијада.

- Када смо звали сигурну кућу у Тузли где смо је одмах хтели сместити јер нам је то било једино логично решење, рекли су нам да је морамо сместити у сигурну кућу у Градачцу, али након што прикупимо потребну папирологију из центра за социјални рад - објашњавају.

Тиме је процес њеног смештања у сигурну кућу успорен. Полиција у Градачцу јој је казала да је најбоље да се Низама крије код тетке Зијаде с обзиром на то да је кућа близу полицијске станице и да је ту најсигурнија.

Низамин тетак Самир Памуковић каже да је полиција касно дошла по позиву који су они упутили.

- Десило се да је пре дошла хитна него полиција. Како то да буде? Заједно је позвана и хитна и полиција, полиција није дошла на време - казао је Памуковић, а преноси Баланс.

БОНУС ВИДЕО: