Популарни јутјубер Џејмс Стивен Доналдсон, на друштвеним мрежама познатији као Мистер Бист, одлучио је да са својом екипом спроведе шокатан експеримент.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ МрБеаст

 

Провео је седам дана жив закопан два метра под земљом. У специјално опремљеном сандуку стандардних димензија одлежао је читаву недељу, а током експеримента се, како каже поред физичких суочио и са психичким последицама. Његов сандук је имао осветљење, довод кисеоника, да се не угуши, понео је храну, пет литара воде, па чак и мале тегове да му мишићи не би атрофирали.

Јутјубер је испричао да је након два дана почео да осећа последице вишесатног лежања, недостатка простора и сунчеве светлости, иако је био много уморан, није успевао да се успава, а и сузе би му текле саме од себе. Признао је да се након овог експеримента психички не осећа добро.

Његова три пријатеља су га све време надгледала, комуницирала са њим, па чак и збијала шале како би му подизали расположење, а његова реакција након недељу дана, када су га ископали и када је угладо сунчеву светлост - била је непроцењива. Иако се трудио да вежба, најтеже му је било да стане на ноге. Осећао се веома слабо, па је чак и доктор морао да му провери све виталне функције.

Његов видео на Јутјубу има скоро 60 милиона прегледа, четири милиона лајкова и преко 86 хиљада коментара. Погледајте снимак:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".